Kastanjegården

Kastanjegården har gamla anor, redan på 1200-talet fanns här bebyggelse och det bedrevs odling av munkar från Varnhems kloster, därav namnet Munkaskog, som omgivningarna kring Kastanjegården heter.

Bostadshuset i Kastanjegården uppfördes under 1700-talet och ladugårdsbyggnaderna byggdes på 1800- talet. Området har goda odlingsmöjligheter och närheten till den vackra sjön Vättern har erbjudit fina fiskemöjligheter, i skogen finns dessutom gott om vilt som har bidragit till Kastanjegårdens försörjning under tidigare år. Kastanjegården var ursprungligen ett traditionellt jordbruk med nötboskap och lantbruk. År 2000 köptes gården av familjen Lundström och gjordes då om till hästgård – med familjen Månsson som ägare har Kastanjegården utvecklats och vuxit till sin nuvarande omfattning.

Idag njuter Kastanjegårdens invånare, både två- och fyrbenta av de härliga omgivningarna som ligger inbäddade i lummig grönska som skyddar mot kalla vindar och bäcken som porlar kring stallet. Under varma sommardagar kan man njuta av underbart friska dopp i Vättern och året om är den omgivande tallskogen en fantastisk tillgång, oavsett om man vill träna upp sin hästs muskler i de sandiga backarna, jogga en sväng med sina hundar eller bara strosa omkring  och leta bär och svamp.

På Kastanjegården finns veklingen möjligheter för alla njuta av det goda i livet!